Friday, November 28, 2008

TEST

1- Find the C below. Do not use any cursor help.


OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOCOOOOOOOOOOOOOOO

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO




2- If y ou already found the C, now find the 6 below.


9999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999

9999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999

9999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999

9999699999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999

9999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999

9999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999




3- Now find the N below. It's a little more difficult..


MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMNMMMM

MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM

MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM

MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM

MMMMMMMMMMMMMMMMMMM



This is NOT a joke.

If you were able to pass these 3 tests, you can cancel your annual visit to your neurologist.

Your brain is great and you're far from having Al zheimer Disease. Congratulations!

Corak-Coret

I have friends who got promoted to new department and through her perseverance she made it to the top.

I have friends who have move into new job with greater responsibility, travelling around the globe and earning top dollar.

I have friends who are working on the same company since they left college/university. Amazing feat if you ask me.

I have friends who have further their study in locals and overseas universities.



I thought about it, asking myself thousand of times whether this is really happening to me. I wonder if god is playing tricks on me. But again, I always remember my father word of wisdom, there is always a reason behind everything that happening to you.

What are you talking about? I hear you ask. Well, I got promoted i.e more responsibility i.e more and more job to do.

Why are you telling us this? I hear you ask again. Well, I am not sure how busy I will be starting first day of December.

Hope to contribute as much as now, but we’ll see what happen.

Yesterday is a history, tomorrow is a mystery, today is a gift. That’s why we call it PRESENT.

[i] a.k.a [web-mod]

Wednesday, November 26, 2008

LIM GUAN ENG

Forwarded by Adzimi

interesting news, not sure if it made into mainstream media. So far LGE have proven that he is a fair leader, and i have to take my hats off to this guy as he is really the walk the talk type of leader. I have chatted with some of my close friends who told me he's bumped into LGE personally before while waiting for a flight for Air Asia, humble and friendly guy. Would you have ever thought a menteri besar from BN would be riding on Air Asia??? Also while the whole country is busy politicking , we've not really heard from him lately, why? because he's busy taking care of issues at his state penang which is currently flooded. And he's the type of leader who really goes down to the grassroots to meet the people, very different to the usual type of leadership we've seen from BN.

If he continues with this track record, i think Penang, and probably Selangor which is also doing pretty well except for one or two minor hiccups will probably continue to be with Pakatan Rakyat in the next election. I am glad that my vote has not gone to waste. Indeed, all Pakatan Rakyat need is just a chance to prove themselves. The only bullets that UMNO penang has now is to play the racial card, and its not even the malays whom are making the noise, but are the UMNO mamaks!

Interesting article cilok from another blog:
http://puterabatu.blogspot.com/2008/09/lim-guan-eng-isytihar-dun-penanti.html

Lim Guan Eng isytihar DUN Penanti sebagai "Serambi Mekah"

(Saya terlalu kagum dengan artikel ini dan tindakan YAB Tuan Lim Guan Eng, semoga sahabat-sahabat dapat membacanya pula!)

Pulau Pinang secara tradisinya memang diperintah oleh pemimpin Cina sejak dahulu lagi dan ianya begitu lama di bawah Parti Gerakan. Selepas Pilihanraya Umum ke 12 yang lalu, tradisi ini berterusan di mana pemimpin kaum Cina terus memimpin P.Pinang cuma bezanya pemimpin ini bukan dari parti komponen BN. Parti DAP yang telah lama bertapak di P.Pinang akhirnya berjaya merampas kerusi Ketua Menteri P.Pinang dari Parti Gerakan di bawah pimpinan Koh Tsu Koon.

Lim Guan Eng yang dikenali sebagai pejuang rakyat tidak mengira bangsa dan agama diberi kepercayaan oleh rakyat P.Pinang untuk menerajui kerajaan Negeri P.Pinang. Tampuk pemerintahan negeri di bawah Lim Guan Eng sememangnya dialu-alukan oleh rakyat pelbagai kaum di Pulau Mutiara itu. Kecuali UMNO, majoriti rakyat di P.Pinang termasuk dari MCA, Gerakan dan juga parti di dalam gabungan Pakatan Rakyat percaya dan yakin Lim Guan Eng mampu memberi perubahan besar kepada rakyat di P.Pinang.

Apabila Lim Guan Eng mula merangka dasar dan arah tuju pentadbiran di P.Pinang, UMNO tidak berhenti-henti cuba mengelirukan masyarakat khususnya Melayu di P.Pinang dengan menjaja pelbagai cerita dan tuduhan untuk memburukkan imej Lim Guan Eng. Kini, UMNO cuba untuk menjadi hero Melayu di P.Pinang setelah sekian lama menjadi `budak suruhan' dan Pak Turut di bawah pemerintahan Gerakan sebelum ini.

Lim Guan Eng seorang pemimpin muda yang berwawasan dan mempunyai nilai keperibadian yang baik cuba mengguna pakai kaedah pemerintahan yang bersih serta telus dengan menjadikan pemerintahan Umar Abdul Aziz sebagai model dan idolanya. Tidak hairanlah beliau sering kali menyeru masyarakat P.Pinang agar merealisasikan konsep `Amar Makruf Nahi Mungkar'. Slogan ini bukan retorik semata-mata kerana beliau kini telah mula sedikit demi sedikit berusaha melaksanakannya.

Pencapaian beliau semenjak mula menduduki kerusi Ketua Menteri P.Pinang amat menakjubkan dan dilihat lebih ke hadapan dari lain-lain negeri di bawah Pakatan Rakyat. Kerisauan masyarakat Islam di P.Pinang sebelum ini telah mula terhakis apabila Lim Guan Eng turut prihatin dengan permasalahan umat Islam di P.Pinang. Langkah pertama mula beliau dilantik sebagai Ketua Menteri, kawasan pertama yang beliau lawati adalah kawasan majoriti penduduk Melayu dan Islam. Beliau turut mengumumkan kenaikan elaun Guru KAFA di P.Pinang.

Baru-baru ini paling menakjubkan apabila sebuah daerah di P.Pinang iaitu kawasan Penanti telah dirancang untuk dibangunkan sebagai `Serambi Mekah' di P.Pinang. Mungkin tidak ramai yang percaya di bawah pemimpin Cina akan wujud satu daerah yang bercirikan Islam. Keprihatinan Lim Guan Eng terhadap masyarakat Melayu dan Islam di P.Pinang menyebabkan UMNO P.Pinang tidak mampu berdiri gagah sebagai pejuang Melayu Islam. Sebagai jalan keluar untuk menutup kelemahan mereka, UMNO P.Pinang terpaksa memainkan isu-isu perkauman dan ketuanan Melayu.

Malang sekali, propaganda mereka ternyata gagal lebih-lebih lagi pemimpin-pemimpin Melayu Islam di dalam Pakatan Rakyat yang terdiri dari PAS dan PKR saling bekerjasama dan mempertahankan bentuk pentadbiran Lim Guan Eng.

Saya percaya sekiranya Lim Guan Eng berterusan sedemikian, maka impian UMNO/BN untuk menawan kembali P.Pinang agak sukar dicapai. Oleh yang demikian, marilah kita bersama-sama memberikan sepenuh kerjasama dan buah fikiran yang berguna kepada kepimpinan P.Pinang sekarang. Kita harus bersyukur kesemua parti di dalam Pakatan Rakyat kini telah diberi kepercayaan oleh rakyat memerintah beberapa negeri.

Meskipun masih terlalu muda dan awal untuk menilai keseluruhan pentadbiran negeri-negeri di bawah Pakatan Rakyat, namun kita telah mula dapat melihat betapa Pakatan Rakyat mampu untuk mentadbir dan menguruskan negeri masing-masing jauh lebih baik dari UMNO/BN.

Mudah-mudahan ketelusan dan keadilan kepada rakyat yang dipraktikkan oleh Lim Guan Eng akan dapat dijadikan contoh dan teladan kepada semua kerajaan negeri. Di samping itu, ketelusan dan keadilan yang dilaksanakan di bawah kerajaan negeri Pakatan Rakyat ini akan mampu dijadikan panduan oleh seluruh rakyat Malaysia untuk memilih pemimpin-pemimpin mereka di masa-masa akan datang.

MERDEKA RAKYAT NEGARA PERKASA
W.FAUZDIN NS 22.09.2008

Tuesday, November 25, 2008

FANTASY POINTS

YAHOO Fantasy Points
1 FC J'en ai marre 1,230.50
2 Kera Jadian (KJ) FC 1,229.00
3 YouMustBeatLiverpool1st 1,174.50
4 Chikungunya CF 1,160.00
5 PakLahKuatTido 1,143.50
6 {KBM} Geng Cakcibor Eleven FC 1,089.50
7 Rempit F.C 998.00
8 Korok FC 982.50
9 naz united 938.50
10 Raub FC 900.50
11 FC Geroda 881.00
12 intertina 867.50
13 Lupikirlasendili 854.00
14 P11 FC 710.00
15 Neu 670.00


PREMIERLEAGUE Fantasy Points
Up 1 Geng Cakcibor Eleven Cakcibor Eleven 49 731
Down 2 intertina talib sabri 49 731
= 3 OneTeamToRuleThemAll Ahmad Harris Khaidzir 45 687
= 4 rejected by turtle Hadly Muhd 47 678
= 5 Cap Ayam Noor Hisham Muhamat 52 665
= 6 Paklah Bapa Mertuaku Bambang Pamungkas 58 648
= 7 2ndBestAintThatBad Ahmad Harris Khaidzir 38 595
= 8 neu Ihsan Hasbullah 29 505
= 9 redridinghood Muhammad Redha Md Hatta 50 481

Monday, November 24, 2008

mari belaja bahasa inggeris

bila aku baca artikel orang puteh, ada tulisan (sic) kat artikel tu. Info from my elder bro, dia pon cilok dari wikipedia.
Sic is a Latin word meaning "thus", "so", "as such", or "just as that". In writing, it is placed within square brackets and usually italicized – [sic] – to indicate that an incorrect or unusual spelling, phrase, punctuation, and/or other preceding quoted material has been reproduced verbatim from the quoted original and is not a transcription error.[1] It had a long vowel in Latin (sīc), meaning that it was pronounced like the English word "seek"; however, it is normally anglicised to /'sɪk/ (like the English word "sick"). click [here] for more info

Jalan-Jalan Cari Makan... Tepen style Al-Rawsha

JJCMts membawa korang ke Restoren Al-Rawsha, Jalan Damai. Restoren ni hidang makanan lebanon. Yang aku tau owner ni Malaysian kawin ngan Lebanese. Tak sure wife or husband yg Lebanese.

Lokasi di Jalan Damai, kalau korang dari Ampang Park menuju ke Ampang Point korang ada perasan ada satu kedai kereta VW kat belah kiri. Lepas kedai tu ada lorong nama Lorong Damai 13. Terus sampai jumpa simpang empat, masuk kiri & restoren ni belah kanan kira2 400 meter dari simpang empat.

Aku makan ngan kawan2 aku, 7 kepala in total.

Order: 2 Lamb Mandy & 2 Chicken Mandy. Mandy ni mcm nasi beriyani tapi nasinya kering. Chicken mandy dpt sekor ayam panggang. Ayam & daging kambing dia memang lembut, & nasik2nya 'seroi' (sebijik2, bukan mushy). Kalau lamb mandy, dpt good portion of lamb. Takde kuah dlm nasi tapi ada gravy mcm tomato paste (mcm yg mkn ngan pasta) & white sauce (mcm yogourt).Tomato gravy & yogurt sauce tu free flow, so kalau abes tengah jalan bley mintak extra.

Sebenarnya 1 plate mandy utk makan sorang je, tapi aku suggest korang makan 2 org. Member aku yg makan first time (dia makan 1 plate mandy tu sorang-sorang & ada 3 org masa tu order 3 plate mandy) aktiviti makan mandy macam mengadap baca buku. Suara tak bunyi sebab 'khusyuk' nak abeskan 1 portion mandy. Portion kitorang masa makan tu just nice. 4 plate mandy = 7 orang makan. So pandai2 la korang bajet. So far aku tak pernah makan sini time dinner hari tak puasa (this is my second time,first time bukak puasa) member aku ckp kat sini full house.

Aku order juice jambu. Rasanya OK tapi diorang blend kasar. So ko kira mcm steng minum air steng makan jambu. Maybe diorang nak buat ice blended jambu kot. Layanan quite good, ambience takde la fantastic tapi OK. Ada ruang utk family (i think air cond) & surau to fit about 10-15 people.

Harga lamb mandy - RM22.00 per plate & Chicken Mandy RM17.00 per plate. In total + air = RM110.50, on average RM15.00 per person.

Rating: Food 8/10, Layanan 8/10 Ambience 6/10.

Friday, November 21, 2008

WHY ENGLISH IS DIFFICULT

TQ Mat Yie for sharing

We'll begin with a box, and the plural is boxes;
But the plural of ox became oxen not oxes.

One fowl is a goose, but two are called geese,
Yet the plural of moose should never be meese..

You may find a lone mouse or a nest full of mice;
Yet the plural of house is houses, not hice.
If the plural of man is always called men,
Why shouldn't the plural of pan be called pen?

If I spoke of my foot and show you my feet,
And I give you a boot, would a pair be called beet?

If one is a tooth and a whole set are teeth,
Why shouldn't the plural of booth be called beeth?

Then one may be that, and three would be those,
Yet hat in the plural would never be hose,
And the plural of cat is cats, not cose.

We speak of a brother and also of brethren,
But though we say mother we never say methren.

Then the masculine pronouns are he, his and him,
But imagine the feminine, she, shis and shim .

QUOTE

"Ngaji biar pandai, perangai biar juruh, hidup biar oghe lain bulih tupe"
translate:
"Belajar biar pandai, perangai biar berakhlak dan hidup biar orang lain boleh tumpang (menyumbang kepada orang lain)"

Ketua Eksekutif Kolej Teknologi Darulnaim (KTD), Dr Abdullah Sudin dalam memotivasi pelajar-pelajar di KTD. Ia juga mencerminkan visi dan misi beliau dalam menerajui KTD.

Thursday, November 20, 2008

Perjalanan Hidup by RAMLI SARIP

lagu nostalgik zaman dulu2...

Perjalanan Hidup
Aku yang masih di perjalanan hidup ini
Begitu lama berlegar di persimpangan dunia
Menempuh jarak dan titian
Rimba dan lautan
Mencari sesuatu yang abadi

Aku yang masih di perhentian hidup ini
Begitu jauh menggembara ke serata hidup ini
Mengejar siang dan malam
Surut dan pasang
Mencari sesuatu kebebasan
Mencari sesuatu kedamaian

Di mana berakhirnya
Perjalananku ini
Esok dan lusa bukan miliku
Oh Tuhanku
Lindungilah hambamu yang hina ini
Aku setia hanya padamu
Oh Tuhanku

Wednesday, November 19, 2008

Jawatan Kosong ADMIN CLERK

Job Vacancy as Admin Clerk @ Setegap Ventures Corporation Sdn. Bhd.

Requirement:

1. LCCI/ Diploma
2. Able to communicate in Malay & English.
3. Preferably female

Insterested? Kindly email me at [career@svcorporation.net]

US Patent Seminar

Muhammad Asmar
Patent Specialist

Patpro, Inc.
Muhammad Asmar graduated from University of Missouri at Columbia in 1998, where he received a Bachelor of Science Degree in Electrical Engineering. With almost 10 years experience, Mr. Asmar currently performs patent research at the U.S. Patent and Trademark Office (USPTO) covering US patents, US published applications, foreign patents and non-patent literature. Mr Asmar covers all aspect of Electrical Engineering which includes electronic circuitry, telecommunication technology, network technology, encryption technology and medical technology. Mr. Asmar is well-versed in USPTO's in-house information.

Venue : Hotel Istana, Kuala Lumpur
Date : 26 November 2008
Time : 9 am -5 pm
Fees
No Registration fees
Registration and Inquires.

If you would like to know more about the seminar, please contact
Abdul Rahman Ramli Tel :03 2263 2117 :03 2263 2197
E-mail : rahman@myipo.gov.my

Registration form can be [downloaded] from the website and please fax the completed form to 03 2274 1332

Tuesday, November 18, 2008

YUSUF ESTES in town

former priest & minister from US is considered 'otai' in Islam. He revert himself to Islam together with his wife, father and step mother. He is coming to KL & currently he is giving his speech in Penang.

Budu Terbongkar

Contributed by zulkifleesdk

Budu merupakan makanan traditional Kelantan dan Terengganu yang diperbuat daripada ikan bilis atau udang bari yang dijeruk sehingga hancur.

Budu atau sos bilis yang berasal dari negeri sebelah pantai timur Malaysia ini mendapat perhatian dan menjadi kajian para ahli pemakanan berkhasiat Jepun, Amerika Syarikat, Australia, New Zealand dan Jerman. Penemuan baru-baru ini membuktikan kandungan budu memiliki gluthaione sebagai bahan antioksidan, mengeluarkan sisa toxic dan meningkatkan daya tahan tubuh (immune) yang dapat memerangi pelbagai penyakit merbahaya dan menghalang kanser. Kenyataan ini bagaikan satu kejutan bagi golongan yang selama ini memperlekehkan kewujudan budu yang dianggap makan "kuno".

Budu didapati berpotensi untuk melawan radikal bebas dan dipercayai mampu menghalang proses penuaan dan mencegah terjadinya penyakit degeneratif sep erti aterosklerosis, koroner jantung, penyakit kencing manis, kanser dan selainnya pada peringkat lebih awal. Kajian mendalam juga mendapati budu turut mengandungi zat antibakteria penyebab [[diarrhoea| cirit (diarrhoea)] , penurunan kolestrol darah, pencegah penyakit jantung dan hipertensi.

Budu memiliki zat gizi yang lebih mudah dicerna, diserap dan dimanfaatkan oleh tubuh berbanding jenis protein yang lain. Khasiat budu yang diproses dari ikan bilis yang diperam terbukti mampu mengatasi masalah kanak-kanak yang menderita penyakit diarrhoea kronik akibat kurang zat pada tubuh. Dengan pengambilan budu sebagai makanan sampingan, ia mampu menggalakkan pertumbuhan berat badan bagi golongan yang menderita penyakit diarrhoea kronik ini serta menyembuhkannya dalam waktu singkat.

Ia juga dapat mempertingkatkan IQ kepada sesiapa yang memakannya. kerana ia merangsangkan sel-sel otak dan akan memperkukuhkan ikatan di antara neuron-neuron serta menguatkan neuron-neuron yang lemah. Pemakanan budu turut bertindak membantutkan pertumbuhan bakteria raffinosa dan stokiosa, penyebab utama gejala flatulensi dan masalah kembung perut bagi kanak-kanak dan orang dewasa. 2 kelompok vitamin yang terdapat pada budu iaitu, vitamin larut air (vitamin B kompleks) dan vitamin larut lemak (vitamin A, D, E dan K).

Budu merupakan sumber vitamin B yang paling banyak menyumbang kepada pecahan lain sep erti vitamin B1 (thiamin), vitamin B2 (riboflavin) , asid pantotenat, asid niasin, vitamin B6 dan vitamin B12 (sianokobalamin) . Secara saintifik, budu merupakan penyumbang utama vitamin B12 yang dihasilkan oleh bakteria klebsiella pneumoniae dan Citrobacter frundiin - yang mana vitamin B12 ini tidak dimiliki dari mana-mana sumber makanan laut, ikan-ikan dan daging-daging lain. vitamin B12 ini perlu untuk pembentukan sel darah merah, di mana kekurangan vitaman ini mengakibatkan terjadinya penyakit anemia perisiosa (pucat), sakit perut dan berat badan menurun.

Kadar vitamin B12 dalam budu adalah di antara 1.5 sehingga 6.3 mikrogram per 100 gram bagi setiap satu hidangan atau 2 sudu besar. Jumlah ini jauh lebih cukup untuk keperluan badan manusia dalam sehari. Dengan adanya vitamin B12 para pengamal diet (jaga badan) tidak perlu lagi merasa khuatir akan kekurangan vitamin B12 di dalam badan.

Selain pembekal kepada protein yang tinggi, ia turut mengandungi mineral makro dan mikro dalam jumlah yang cukup. Jumlah mineral zat besi, kalsium dan magnesium adalah sebanyak 9, 39, 2, 87 dan 8.05 mg bagi setiap 100 gram budu. Budu juga mengandungi zat antioksidan dalam bentuk isoflavon.

Seperti halnya vitamin C, vitamin E dan karotenoid, isoflavon juga merupakan antioksidan yang sangat diperlukan oleh tubuh untuk menghentikan reaksi pembentukan radikal bebas. Radikal bebas merupakan atom atau molekul yang mempunyai satu atau lebih elektron yang tidak berpasangan, sehingga menjadi sangat aktif hingga menyebabkan ketumbuhan tumor, kanser, penuaan dan kematian sel. Radikal bebas didapati berpunca dari makan seharian yang dimakan dan juga dari reaksi yang terjadi di dalam tubuh. Adanya antioksidan di dalam budu akan mencegah pembentukan radikal bebas tersebut.

Kebiasaannya di dalam apa jua jenis ikan terdapat 3 jenis isoflavon unsur antioksidan iaitu daidzein, glisitein dan genistien. Pada budu, di samping 2 jenis unsur ini, terdapat juga antioksidan faktor 11 (6, 7, 4 trihidroksi isoflavon) yang mempunyai sifat antioksidan paling kuat dibandingkan isoflavon dalam ikan-ikan lain.

Penelitian yang dilakukan di Universiti North Carolina, Amerika Syarikat menemukan bahawa unsur genestein dan phytoestrogen yang terdapat pada budu terbukti dapat mencegah penyakit kanser, proses penuaan dan barah payu dara.

Penyakit jantung koroner (PJK) merupakan salah satu bentuk kelainan pembuluh darah koroner akibat penumpuan lemak di dalam dinding pembuluh darah iaitu satu keadaan yang disebut aterosklerosis. Ini mungkin disebabkan oleh faktor usia, pemakanan, jantina dan keturunan. Manakala faktor dimodifikasi adalah peningkatan kadar lipida darah (hiperkolestrolemia ), hipertensi, obesiti, stress dan kurang aktiviti lasak. Pemakanan budu yang mempunyai sifat hipokolesterolemik (menurunkan lemak darah) sep erti kandungan protein, serta makanan, niasin, vitamin E, karotenoid dan kalsium. Satu ujikaji rambang yang dijalankan, mendapati pengambilan budu sebanyak 150 gm sehari selama 2 minggu dapat menurunkan kadar kolestrol ke tahap luar dari jangkaan.

Selain dari sumber protein yang berkualiti tinggi, budu turut dikenali sebagai sumber serat (dietary fiber) yang baik. Kandungan serat di dalam budu mampu mencapai di antara 8 hingga 10% bagi setiap 100 gm. Ia menyumbangkan kepada 30% dari umlah serat yang dianjurkan oleh National Cancer Research.

Berbanding serat di dalam ikan-ikan atau sumber protein lain, serat pada budu lebih mudah untuk dicernakan. Dari apa yang dinyatakan ini jelas sekali bahawa khasiat serta kebaikan sep iring budu yang dimakan bersama hidangan nasi pagi, tengahari dan malam melampau jangkauan yang anda fikirkan. Budu seumpama cecair pelbagai vitamin yang memenuhi segala keperluan untuk tubuh badan

Seputar Angkasa

Hari-hari yang berlalu tak pernah sepi meninggalkan kenangan kepada manusia.
Perolehan hari ini adalah pendapatan esok hari.
Galaksi berputar, bintang berputar, manusia pun berputar.
Datang dan pergi. Pergi dan balik. Datangnya menemukan antara sesama.
Perginya samada pasti akan hadir semula atau masih ragu-ragu apakah kiamatnya akan tiba esok hari.
Kembalinya seperti sirih pulang ke gagang, pulang ke asalan. Sebagaimana putaran berlawanan arah jam seantero jasad-jasad angkasa, setiap insan juga mengorbit pola-pola kehidupan melawan masa.
Hanya yang peka akan mengetahui jam di dinding itu berputar arahnya sendirian, sedangkan segala-galanya mengarau menentangnya.

Monday, November 17, 2008

FANTASY POINTS

YAHOO Fantasy Points
1 FC J'en ai marre 1,148.50
2 Kera Jadian (KJ) FC 1,124.50

3 YouMustBeatLiverpool1st 1,073.50
4 Chikungunya CF 1,039.50
5 PakLahKuatTido 1,028.50
6 {KBM} Geng Cakcibor Eleven FC 1,018.50
7 Korok FC 913.50
8 Rempit F.C 897.50
9 naz united 880.00
10 Raub FC 823.50
11 FC Geroda 791.50
12 Lupikirlasendili 786.00
13 intertina 772.50
14 P11 FC 640.50
15 Neu 612.00


PREMIERLEAGUE Fantasy Points

Up 1 intertina talib sabri 94 686
Down 2 Geng Cakcibor Eleven Cakcibor Eleven 71 682
= 3 OneTeamToRuleThemAll Ahmad Harris Khaidzir 81 642
= 4 rejected by turtle Hadly Muhd 77 631
= 5 Cap Ayam Noor Hisham Muhamat 76 613
= 6 Paklah Bapa Mertuaku Bambang Pamungkas 78 590
= 7 2ndBestAintThatBad Ahmad Harris Khaidzir 59 557
= 8 neu Ihsan Hasbullah 38 476
= 9 redridinghood Muhammad Redha Md Hatta 40 431

BOOK REVIEW.. deception point

Most of us familiar with Dan Brown with his book called Da Vinci code. My wife and myself bought Da Vinci code as a gift for the my father. Since then my family has the full set of Dan Brown books including this one, Deception Point.

The strory is about the current US President, Herney vs Sexton to become the next US President. Sexton has been critical of NASA on their wasteful spending but the latest discovery of metoerite put his campaign to stand still.

The meteorite has a trace of ET!

President Herney took the news by caution and he hired 4 (four) independent civilian scientists including Rachel Sexton (who works with NRO - inteligent agency), yes she is the daughter of Senator Sexton in order to validate the ET claim. Unfortunately the team discover a flaw on the meteorite, as well as danger their lives.

How the independent civillian scientists find their way out from this mess and what will happen to President Herney campaign when the news come out in public?... Go and get a copy and read it

The plot is superb but the ending is a bit spoiled. 8/10 for the story but 4/10 for ending....

Wednesday, November 12, 2008

EMAIL FROM AHMAD KAMAL 510

Assalamualikum rakan sekalian.

InshaAllah aku akan mngerjakan ibadah Umrah dan Haji, tahun ni. Sebelum aku pergi menunaikannya, aku nak mintak maaf kepada semua budak MRSM Taiping. Banyak buat dosa kat korang semua, kutuk-mengutuk, buat dajal, mengumpat, menyakitkan hati dan segala salah laku, percakapan dan sebagainya. Aku mintak halalkanlah termakan, terminum dan sebagainya. Aku rasa banyak sangat sampai dah tak ingat apa aku buat. Aku mintak maaf banyak-banyak. Kalau ada sesapa yang nak cakap kat aku secara personal boleh contact e-mail aku. ahmadkamalzahari@yahoo.com. Tinggalkan nombor telefon, inshaAllah aku call.

Allah knows best.

May Allah guides us to the straight path.

Jazakallahukhair.

Tuesday, November 11, 2008

SOLUTION FOR TRAFFIC IN BIG CITIES




maybe this is the solution..

FUTSAL INTER ACT

Ansara Cawangan Taiping akan menganjurkan futsal antara batch. Aku tau ada antara kita yg dok main week in week out. So why dont we get together and support ACt.

Kalau nak mai sebagai supporter pun aku rasa takde masalah. Cuma kena make sure yg team kita tu cukup korum lah.. hahahhaha


Apa pendapatan korang?


can visit website ACT http://www.actorg.net

FANTASY POINTS

YAHOO Fantasy Points
1 Kera Jadian (KJ) FC 1,028.00

2 YouMustBeatLiverpool1st 1,024.50
3 FC J'en ai marre 1,018.00
4 Chikungunya CF 950.00
5 PakLahKuatTido 945.50
6 {KBM} Geng Cakcibor Eleven FC 919.00
7 Korok FC 846.00
8 Rempit F.C 808.00
9 Raub FC 777.00
10 naz united 765.50
11 FC Geroda 722.50
12 Lupikirlasendili 715.50
13 intertina 696.00
14 P11 FC 606.50
15 Neu 539.00


PREMIERLEAGUE Fantasy Points
= 1 Geng Cakcibor Eleven Cakcibor Eleven 46 611
= 2 intertina talib sabri 61 592
Up 3 OneTeamToRuleThemAll Ahmad Harris Khaidzir 60 561
Down 4 rejected by turtle Hadly Muhd 43 554
= 5 Cap Ayam Noor Hisham Muhamat 52 537
= 6 Paklah Bapa Mertuaku Bambang Pamungkas 56 512
= 7 2ndBestAintThatBad Ahmad Harris Khaidzir 55 498
= 8 neu Ihsan Hasbullah 40 438
= 9 redridinghood Muhammad Redha Md Hatta 39 391

Simple construction or simply construct?

I took this pic next to my apt in Nov last year. Look at how they erect the scaffolding... Just tie them to the 2 hanging blocks. I think the Egyptian labours learned from Pharaoh's slave to built the pyramid and cost them as cheap as their lives...

Monday, November 10, 2008

Jalan-Jalan Cari Makan... Tepen style DELIcious

Jalan-Jalan Cari Makan.. Tepen style membawa korang kat restoren DELIcious. Restoren ni kat ground floor (GF) Bangsar Village 2.

Dari segi layanan, restoren ni mmg cepat. Tak sempat aku dok tunggu kat sofa (area menunggu) ada waiter dah approach kitorang. Sebab kami amik je smoking area so takde masalah, terus je dpt meja. Masa sampai kat meja, diorg dah separuh clear dah. Efficient.

Dati segi ambience & surrounding, restoren ni design santai. kalau ada kerusi panjang kat tepi, ada berpuluh2 bantal kecik2. Meja kat situ utk 4 org & kalau ramai bleh la meja tu digabung. Menu diorang pun takde la banyak, tapi masa kitorang order tu banyak dah habis.

Restoren ni serve makanan western. Ada salad, soup, sandwiches, pasta & steaks utk dipilih. Aku makan dgn 2 org kwn aku, aku order cabonara spaghetini with cream sauce, beef bacon & cheese thin slice dan minum air lychee+lemongrass (serai). Kawan aku order sirloin medium rare sandwich with salad & fries dengan air jambu+asam boi. The paymaster order steak medium well done with esparagus & square potatoes fried & minum mcm aku.

Aku perasan kalau korang order spaghetti @ spaghetini, korang akan dpt good portion compare to kalau korang order pasta 'model' lain mcm fetuccini atau linguini. Cheese slice & beef bacon mmg moderate amount, complement dengan white sauce. Lychee + lemmongrass aku expect more lemongrass taste tapi rasa lychee je.

Sirloin medium rare sandwich serve mcm sandwich. Sirloin tu easily satu steng inci with few lettuce & salad as side dish. Roasted bread dia pun thick cut & crunchy. Sedap kalau cicah ngan sauce cabonara aku. Sandiwch tu dah siap kerat half bentuk segitiga.

Last skali kawan aku order steak medium well done with honey. Aku rasa steak tu dia tak flat mcm steak kat San Francisco Steakhouse or Victoria Station or collesium. Dia tebal tapi diameter kecik dari kedai steak lain. Sauce dia ko bley rasa honey, and butter. Makan dengan asparagus & fried potato cube best!

All in all, food was good (yolah dah org bayor.. ekkekek) tapi air lychee tu aku keciwa sket sbb kurang rasa serai. Tapi air jambu + asam boi tu mmg sedap.
Suasana pun bagus & layanan pun top class. 9/10


Cafe Manager: Shankar

Restaurant add: Bangsar Village II, GF-1, Jalan Telawi 1, Bangsar Baru, 59100 KL.

Tel: 03 - 2287 1554
Fax: 03 - 2287 1553
Cell: 012 - 376 7921

birthday kids...

mat rithuan... ziba... fiza.... rizal @ jibeng... aida zeti...

welcome to thirties club.

EXCELLENTE

Congrats to Nazir for winning Canon Photomarathon...
You can view the website [here]

Friday, November 07, 2008

FEI @ ganu kiteee...

tq to kak yani for sharing

Thursday, November 06, 2008

just before aku balik rumah...

aku jumpa kat masjid pulapol, jln semarak. land rover DAY1
yang ni aku jumpa kat jln bukit bintang. TAL1, Porsche Cayenne.

Quote

"there is no accident"
again by Master Oogwei, Kungfu Panda
note: after watching Kungfu Panda for zillionth time (my son will automatically push the play button on my DVD player once the movie is finished), I guess I am a abit 'brainwashed' by the movie script.... >_<

Hamilton... not worthy of Champion

Why I would not recognise Hamilton as World Champion?

Cheat. Call me bad mouth but how on earth McLaren get away just with 100 million fine and their construction points wiped out last season? They should be ban for at least 2 years from F1. Ron Dennis admitted to spygate but they received a whopping 600 pages on Ferrari's blue print design.

100 million in F1 is just peanuts. Imagine Ferrari spent 300 millions a year in developing the best racing car around and let say the information is a collection of 10 years of research. That mean the blue print McLaren stole from Ferrari worth 3 billion! McLaren has the information for a tiny fraction of that. Let me ask you again, is it fair?

The second reason is Hamilton is driving one of the best car in the circuit. I was not impressed with Alonso before but what he has done with Renault now open my eyes on his talent in helping Renault developing better car this season. Before Alonso went to McLaren last season, he drove his Renault car magnificently. Then he went to McLaren and Renault lost his way. This season when Alonso rejoined them for his second stint, he won Renault a few races including first ever night race in Marina Bay, Singapore. To tell you the truth I have yet convinced Massa & Raikkonen are as good as Alonso if they are driving the same car.

Maybe some of you forgot that during Michael Schumacher race in Germany, Martin Brundle (ITV Commentator, ex F1 driver) told the audience that Michael does not possess the best car during the weekend. Yet, Schumacher modified his front aerodynamics to have better grip during entry & exit on each corner. As the result, he got pole and went to win the grand prix.

Second, French grand prix. Normally teams stop twice or thrice for fuel & tyre change due to high tyre wear & tear. Ross Brawn communicate with Michael and ask him to go one second faster per lap on 2nd place car for 4 laps. He did just that. Even Martin Brundle said, he could not believe what Michael has done by stopping four times and still winning the race.

Wednesday, November 05, 2008

I TOLD YOU SO..

ray, u should buy this one..
i told you it's not my car.... hehehe

Cool Website... pdfchm

If you have financial issue but you really want to buy computer books fear no more. All you need is pdf reader & this website. I am sure there are plenty around but this is one of them.

Kena register, tapi minimal information. Just your email add, First & Last name and your D.O.B


http://www.pdfchm.com

YG NI MMG RAY PUNYA DULU2

Apa kes ni?

"Oh Sayang, why were you so cruel to me? You really made me suffer that day. I hate you!"

Read more here.

p/s: Ihsan, tumpang lalu ye.. sorry aa aku buat self promo sikit.. hik hik

Tuesday, November 04, 2008

YAHOOO Fantasy Points

Rank Team Points
1 YouMustBeatLiverpool1st 926.00

2 FC J'en ai marre 920.50
3 Kera Jadian (KJ) FC 913.00
4 Chikungunya CF 864.00
5 PakLahKuatTido 845.00
6 {KBM} Geng Cakcibor Eleven FC 843.50
7 Korok FC 789.00
8 Rempit F.C 714.50
9 Raub FC 709.00
10 naz united 693.00
11 Lupikirlasendili 663.50
12 FC Geroda 651.00
13 intertina 620.50
14 P11 FC 533.50
15 Neu 469.00

NICE No.. NICE car

Monday, November 03, 2008

Open Interview for IT Technical Consultant post.

Company Name: SV Solution Centric Sdn. Bhd. Address: 5.01, Floor 5, Bangunan KWSP, Changkat Raja Chulan, 50200 Kuala Lumpur Tel: 03-2026 2728 Time: 1400 hrs - 1700 hrs (2:00pm - 5:00pm) Map: Click [here] Remarks: Bring original certificates. No need to photocopy. links: http://www.solution-centric.com http://www.tmasystems.com

OCTOBER 2008 VISITORS

Summary Total pageviews: 3,185 Total visits: 2,057 Monthly unique visitors: 847 Daily unique visitors: 1,501 First time visitors: 748 Avg. pageviews per day: 103 Pageviews per visit: 1.55 Pageviews today: 30 Visits today: 22 Prognosis today: 91 Busiest day: 25/07/2007
Total pageviews: 30,047 Total visits: 20,992 Yearly unique visitors: 8,455 Monthly unique visitors: 9,295 First time visitors: 8,334 Avg. pageviews per month: 2,732 Pageviews per visit: 1.43 Pageviews today: 31 Visits today: 23 Prognosis today: 93

PREMIERLEAGUE Fantasy Point

= 1 Geng Cakcibor Eleven Cakcibor Eleven 56 565
= 2 intertina talib sabri 49 530
= 3 rejected by turtle Hadly Muhd 29 503
= 4 OneTeamToRuleThemAll Ahmad Harris Khaidzir 57 497
= 5 Cap Ayam Noor Hisham Muhamat 48 482
= 6 Paklah Bapa Mertuaku Bambang Pamungkas 38 454
= 7 2ndBestAintThatBad Ahmad Harris Khaidzir 31 442
= 8 neu Ihsan Hasbullah 21 398
= 9 redridinghood Muhammad Redha Md Hatta 41 337
..::disclaimer::..
website ni bukan official website mrsm taiping... mau carik official punya, http://www.mrsmkm.edu.my/taiping/. segala isi kandungan dalam blog ni tak mewakili mrsm taiping dan MARA. Untuk cari Ansara Cawangan Taiping, bleh p ke http://www.actorg.net. Kat ACTorg.net, webmaster dia Abg Damit.... website ni utk geng2 mrsm taiping batch 9495 lay-park, borak2, merapu, meroyan, melalak.

jemput tengok dan tengok lagi.. kalau tak puas jugak bleh la tinggal message ka, letak comment ka... mau Lagi??? email la sama wa kat taiping9495 at gmail dot com.

terima kasih kat sapa2 yg tolong website ni secara jualan langsung atau black market....

article yg ada dlm ni adalah hakcipta blog ni kecuali ada dinyatakan dicilok dari sumber2 tertentu... segala komen yg dibuat dalam blog ni takde langsung mewakili blog nih.. komen2 tu adalah hak dan rekacipta org yg tulis komen tu... ada paham? webmaster ada hak utk meng'edit', meng'keluar'kan mana2 post yg dirasakan tidak sesuai