Wednesday, February 25, 2009

HOLY LAND

7 comments:

adzimi said...

Waahh, dapat ambik gambar Kaabah. Years ago i remembered that when i tried to do that (ambik gambar Kaabah), i was not allowed to by the guards. Tapi sebab degil and i tried to anyway, bila cuci gambar (time zaman kamera manual lagi), gambar tu rosak. Ni kau curik2 ambik ke, open2 je ambik gambar?

[i] said...

Adzimi,
amik curi2 jugak. ada one Malaysian group yg siap beratur lagi depan Kaabah.

Masjid Nabawi still lagi strict tapi ada jugak yg amik gambar. Guard akan periksa bag kalau area perempuan. Utk lelaki just jgn bawak beg besar i.e. beg galas, beg baju.

haq said...

Ihsan, ko amik gambar pakai digital kamera ke @ handphone kamera? dengar citer kat sana x leh bwk handphone yg ada kamera betul ke? kakak ipar aku nak gi sana bln 4 nnt so dia risau kalau bwk handphone ada kamera kena rampas..

adzimi said...

Ish..zaman sekarang ni wujud lagi ke handphone tak bercamera? I thought thats like default, unless beli phone second hand yg lama tak?

i said...

Haq,
Aku rasa jgn bwk hp ada kamera esp ladies. Guard wanita biasa selongkar beg tanganfor security. Kalau kat madiqh check point @ pintu masuk masjid nabawi

One more thing, make sure jgn bwk beg besar2, kekadang Guard tak kasi masuk.

Adzimi,
Mostly dah ada tapi ada entry level phone yg takde camera.

niefeng said...

aku rasa takde salahnya ambik gambar tu, cuma kena la behave sikit, jgn la duk bergaya depan kaabah tu, tunjuk peace ke hahaha, anyway ihsan tahniah. doakan kami semua akan sampai kesana satu hari nnati, InsyaAllah

Aida said...

Sekarang memang boleh bawak kamera dan ambik gambar dalam masjidilharam, takde halangan..Takde plak guard tak bagi..Cuma kena jaga tertib dalam masjid jelah..

Untuk Masjid Nabawi,memang bahagian perempuan dia akan check beg dan kadang2 poket jugak untuk handphone kamera dan kamera...Mmg tak boleh bawak masuk..So, kalau ada tinggalkan kat bilik hotel je.Tak payahlah nak beli handphone lain semata2 nak bawak pegi umrah...

..::disclaimer::..
website ni bukan official website mrsm taiping... mau carik official punya, http://www.mrsmkm.edu.my/taiping/. segala isi kandungan dalam blog ni tak mewakili mrsm taiping dan MARA. Untuk cari Ansara Cawangan Taiping, bleh p ke http://www.actorg.net. Kat ACTorg.net, webmaster dia Abg Damit.... website ni utk geng2 mrsm taiping batch 9495 lay-park, borak2, merapu, meroyan, melalak.

jemput tengok dan tengok lagi.. kalau tak puas jugak bleh la tinggal message ka, letak comment ka... mau Lagi??? email la sama wa kat taiping9495 at gmail dot com.

terima kasih kat sapa2 yg tolong website ni secara jualan langsung atau black market....

article yg ada dlm ni adalah hakcipta blog ni kecuali ada dinyatakan dicilok dari sumber2 tertentu... segala komen yg dibuat dalam blog ni takde langsung mewakili blog nih.. komen2 tu adalah hak dan rekacipta org yg tulis komen tu... ada paham? webmaster ada hak utk meng'edit', meng'keluar'kan mana2 post yg dirasakan tidak sesuai