Monday, January 21, 2008

Medical Doctor

[Updated 14 July 2010]
So far ada 43 medical doctors (encounting....) our batch

//web mod


501
1. Ema Juliaty - HUKM
2. Rositaa
3. Siti Rohayu
4. Norliza che daud - klinik kesihatan kat kelantan

502
1. Norsurayahanie - HUKM
2. Hannah Wardiah - Melaka

503
1. Aeriza
2. DJ - Baling
3. Azrina - HKL

504
1. Rozanna - Kajang
2. Harun Asri - Wales
3. Nurulkamarzah Kosai
4. Intan Andura - HKL
5. Afaf Azlin - Putrajaya
6. Faiqah Hartati - MINDEF, Kuantan
7. Natasya Ain Umairsuri - Ireland
8. Shariza - HKL
9. Wan Shaiza Mardiana - Liverpool

505
1. Faizal Zuhri - JB
2. Wan Syanaz - HUKM
3. Afdzal Redza - Overseas
4. Fauziah Nasir - HUKM
5. Azura Dina - Alor Star
6. Muhammad Sallehudin - HUSM

506
1. Noorazlina Nam - KK Kepong
2. Syahrizal Abd Rahim - Teluk Intan
3. Shereen Azlin - Penang
4. Maizatul Akmar
5. Khadijah Irfah - Dublin
6. Ashraf - JB
7. Norazlina Mohd Saad - Kulim

507
1. Marhani Yati - Klang
2. Ainur Fadzlina - UM

508
1. Azizol - Kuantan
2. Farah Naaz - HUKM
3. Siti Dalila - HUKM
4. Nurhayati Mohd Mukhtar - Klinik Kesihatan AU2 keramat
5. Darlina - Sg Petani, Kedah

509
1. Sorsiah - Ireland 2. Hazrini - HUKM
3. Farahida - overseas

510
1. Khairul Faizie - Klinik Shah Alam
2. Norhasnita - HKL

INFO NI BUKAN UNTUK KORANG AMIK MC TA YA PA WAU... TAPI FOR CLARIFICATION AND MEDICAL ADVICE. PLEASE LOOK ADVICE MORE THAN ONE DOCTOR TO HAVE MORE UNDERSTANDING AND BETTER DECISION MAKING.

Kalau ada lagi, pls let me know.. or yang tersalah letak. sorry.. Kalau nak mintak opinion, bleh la pilih yg mana suka

20 comments:

Anonymous said...

kalau ada info, boleh tk sertakn hospital tempat depa kerja. yg akak tahu, nursurayahanie hukm, hannah wardiah melaka & dalila serdang. kalau tk silap la....

k yani

Smiling MY said...

Tahun lepas jumpa Farah Naaz kat HUKM (tak tegur pun takut dia tak kenal/buat tak kenal). Dengarnya dia buat specialise dlm anaesthatic.

Anonymous said...

ihsan,

fyi, wan shaiza skrg dh full time phd student kat manchester, attached to USM. sblm ni mmg jd doc kat situ. raya puasa ari tu dia balik lapor diri kat HUSM. rasanya dh tk keje la kot. tk updatekan info anie & hannah 502 pun?

k yani

niefeng said...

tak sangka 504 ramainya jd doctor wakakakak, last aku tahu faiqah kat hopt selayang, syariza tak pasti la, intan kat penang lagi ke sekarang????

bola2api said...

maizatul kat serdang.

takde ke senarai spouses yg bergelar Doktor? hehehe

[i] said...

aini, tak cukup data.. hehehhee

lin nam said...

ihsan..
ada lagi laaaa

azrina abd kadir 503-hkl
shariza 504-hkl
norazlina mohd saad 506-kulim

[i] said...

tq for the info, lin nam..

dah update dah, so far ada 40 of us medical doctors.

yg spouse aku tau ada 5 je so far :D

niksu said...

intan kat hkl gak..tati arituh kat kuantan..doktor askar gitu..

lin nam said...

dr norliza che daud 501-klinik kesihatan kat kelantan

dr nurhayati mohd mukhtar 508-kk au2 keramat

lin nam said...

ihsan, wife ko nak buat emergency medicine ke?

[i] said...

hehehe, tak so far... dok kat A&E je tapi now dah pindah to KK Pandamaran. office hrs & weekend cuti also public holiday cuti.. Masa kat A&E dulu public holiday kerja so dia ada 2 bln cuti utk this year

Smiling MY said...

Dr. Norliza kat Klinik Kesihatan Kelantan? Kat mana tu? Tak pernah aku dengar kampung/daerah Kelantan kat Kelantan. Kampung Malaysia kat Malaysia ada laa...
Dr. Hayati kat AU2? Hmm... tak sangka 6 tahun aku kat AU2 tak pernah jumpa pun! (ntah2 dia pun tak kenal aku).
Kat tempat aku, medical bil sangat2 mahal. Consultation fee for ordinary private clinic normally cost RM500.
Doctor is a person who kill your pain with his pills, and kill ypu with his bills. It seems much true here..

Sapa batch kita yang jadi dentist yek?
Note : Dentist is another "serial killer"

lin nam said...

klinik kesihatan mmg best in term takyah keje weekend and oncall.tapi keje stress kalahkan hospital..dunno bout pandamaran,tapi kat KK TMN EHSAN ive seen 80-90 patients from 8 till 5 tolak rehat sejam.jem otak...
been working kt emergency htar for one year,rasanyer lagi enjoyed and ada satisfaction..hehe

[i] said...

lin nam, aku rasa ko kena bersyukur kot sebab yasmin tgk patients 80 tu in one morning je. so far aku dengar ada la dlm 180 org per day.. hahahha mmg gilos...

dia miss emergency a&e because bukan everyday sibuk.. anyway more time with family over the weekend :D

lin nam said...

mak aii..i heard bout pandamaran overloaded wif patients tp tak sangka la banyak macam tuh!!

i miss emergency too.lg best manage patient witih quality care rather than quantity macam KK

[i] said...

I think thats the area where we waste our doctors valuable time. Minor cases should entertain by experienced MA or at least monitored by nurses.

Therefore Dr can have more time to check on more severe cases unlike giving MC or prescribe panadol..

Another issue about Klang before, after office hrs these very minor cases ppl come to A&E, that's why Klang A&E always have long queues even some of them had to wait for more than 3-4 hrs.

Klang A&E does take priority with asthma patients leaving others questioning why they have special treatment.

Furthermore dr from KK sending their patients with minor symptoms caused the congestion. However there was a case when Dr from A&E sent one guy home, and died on the way home afterwards.

just my two pence

adzimi said...

Wow...40 in our batch are doctors, thats 20%, which considering become doctor is not easy at all, its an achievement for our batch in general and definitely a big achievement to our friends. Aku takleh nak komen sangatlah pasal docs ni sebab spouse pun bukan doctor, cuma dulu and wife ada experience pergi one clinic ni. TIme tu my wife was pregnant. The doctor prescribed her a medication which is a no-no to pregnant ladies as i understand. Nasib baik the nurse spotted that and the nurse tegur the doc in front of us. Bayangkan how horrified we got. Doc tu cuma, "oh yeah, sorry about that". Tak taulah whether the doc was stressed ke apa, but the clinic was rather empty and this doc quite berumur gak dalam 40s. After that experience, we're a bit more selective on the clinics to go.

Anonymous said...

Tambah sorang lagi - Darlina (508) Dr kat Hospital Sg Petani, Kedah.

[i] said...

updated.

..::disclaimer::..
website ni bukan official website mrsm taiping... mau carik official punya, http://www.mrsmkm.edu.my/taiping/. segala isi kandungan dalam blog ni tak mewakili mrsm taiping dan MARA. Untuk cari Ansara Cawangan Taiping, bleh p ke http://www.actorg.net. Kat ACTorg.net, webmaster dia Abg Damit.... website ni utk geng2 mrsm taiping batch 9495 lay-park, borak2, merapu, meroyan, melalak.

jemput tengok dan tengok lagi.. kalau tak puas jugak bleh la tinggal message ka, letak comment ka... mau Lagi??? email la sama wa kat taiping9495 at gmail dot com.

terima kasih kat sapa2 yg tolong website ni secara jualan langsung atau black market....

article yg ada dlm ni adalah hakcipta blog ni kecuali ada dinyatakan dicilok dari sumber2 tertentu... segala komen yg dibuat dalam blog ni takde langsung mewakili blog nih.. komen2 tu adalah hak dan rekacipta org yg tulis komen tu... ada paham? webmaster ada hak utk meng'edit', meng'keluar'kan mana2 post yg dirasakan tidak sesuai