Thursday, January 21, 2010

Typical parking style

This may help you to understand them...

6 comments:

Adzimi Muzni said...

1st world car, 3rd world parking.

[i] said...

pesal cermin keta ko ada crack MY?

Smiling MY said...

Crack?! Kau nampak eh?!Keter lama bro(2004)...

Asphalt kat sini mudah crack sbb panas 55C(expansion) & sejuk 5C(shrinkage). Kalau tak resurfacing within a 2 years, mmg crack habis highway dia dan batu2 kecik cam debu berterbangan hinggap ke cermin keter aku..

Smiling MY said...

Anyway, just nak cakap, parking dia dah lagi canggih sekarang. La ni dah letak sensor yg boleh detect lot tu vacant ke tak, and connected to screen kat parking entrance/corner. So, before kau belok kiri ke kanan, kau dah tahu ada parking ke tak.
Berapa la kos utk 1 parking lot gitu..

..::EnAikAY::.. said...

MatYie,
Kat M'sia ni.. so far aku perasan complex yg ada parking sensor tu ada kat Sunway Pyramid, n The Mines. Tempat2 lain aku belum terjah!

niefeng said...

Midvalley pun ada, parking sensor tu ada satu mamat dlm nescafe kick start cipta, tp yg shopping complex pakai tak tahu la dia punya ke sapa

..::disclaimer::..
website ni bukan official website mrsm taiping... mau carik official punya, http://www.mrsmkm.edu.my/taiping/. segala isi kandungan dalam blog ni tak mewakili mrsm taiping dan MARA. Untuk cari Ansara Cawangan Taiping, bleh p ke http://www.actorg.net. Kat ACTorg.net, webmaster dia Abg Damit.... website ni utk geng2 mrsm taiping batch 9495 lay-park, borak2, merapu, meroyan, melalak.

jemput tengok dan tengok lagi.. kalau tak puas jugak bleh la tinggal message ka, letak comment ka... mau Lagi??? email la sama wa kat taiping9495 at gmail dot com.

terima kasih kat sapa2 yg tolong website ni secara jualan langsung atau black market....

article yg ada dlm ni adalah hakcipta blog ni kecuali ada dinyatakan dicilok dari sumber2 tertentu... segala komen yg dibuat dalam blog ni takde langsung mewakili blog nih.. komen2 tu adalah hak dan rekacipta org yg tulis komen tu... ada paham? webmaster ada hak utk meng'edit', meng'keluar'kan mana2 post yg dirasakan tidak sesuai