Saturday, January 26, 2008

dari komputer web mod 26 January 2008

If you have any comments on the above posting, pls make your comments or suggestions here.

Thank you.. //web-mod

9 comments:

[i] said...

[Extract from dari komputer web mod 28 Jan 08]

First of all nak ucap BIG FAT CONGRATULATIONS kat Aini sebab dia abeskan 20km run last weekend. POWER WOMAN tu!!! Walaupun kat skolah dulu asik dok kepit ngan buku tapi lepas kahwin anak 3 pun masih boleh start something new. Ari tu si Aini ni dah abeskan duathlon (beskal & lari). Its all in your mind. nak seribu daya.... CONGRATS again!!

Demam pilihanraya dah start. kat pantai timur walaupun pak lah masih dok senyap pasal bila pilihanraya diorang dah start gantung bendera parti masing-masing. Menteri-menteri dah start 'bambu' pembangkang katanya tidak telus, tidak ada skill nak manage the country. Aku ada baca one article, dlm observation penulis kalau nak tau GE dah dekat ke belum tengok kat TV ada cerita Bukit Kepong. Kalau ada, maknanya dah dekat la tu. Kesahihannya tu tak dpt nak kata tapi last GE aku memang perasan ada cerita Bukit Kepong tu. Agak2 macam mana BN tahun ni? Last GE pun rumours Pak Lah takkan menang besar, tapi dia defy the odds with his clean image, tapi this year?. Pembangkang lancarkan Ops BERSIH tapi tak sure effectnya kepada next GE.

Ni nak promo sket dinner Ansara Cawangan Taiping. RM150 per person utk makan memang la nampak banyak. Tapi duit tu untuk cover makan-makan cikgu-cikgu dan jugak staff sokongan dari first batch MRSM Taiping tahun 1981 sampai la ni, termasuk la Tuan Haji Roslan dan cikgu-cikgu kita. Dinner ni sempena MRSM Taiping 25 tahun penubuhannya. MRSM Taiping adalah antara MRSM terawal selain dari MRSM Kota Bharu (Or sekarang MRSM PC <-- buruk betul nickname nih). Yang dah daftar Fadzliana & hubby, Amyzaddin and Suraya Ali. Meh kita ramaikan geng2 kita kat sana. Venue belum tau lagi tapi sekitar KL jugak la. More info? baca kat http://www.actorg.net/. Tak sure la diorang ajak tak si Malique utk perform, hehehe.

Aku ingat nak buat high tea gathering, bila? maybe after CNY sebab time CNY ramai yang balik kampung. Venue? aku akan inform later (nak kena mintak izin tuan dulu :D... hahaha wait for my call tokeh!). Kita buat pot luck. Tak payah fancy2, just simple kueh2 will do.

ada angin2 bayu aku dpt nak arrange bowling? so ada mende boleh bantu?

OK lah, idea dah kering, wa cencalok dulu...

//web-mod

adzimi said...

The dinner sounds interesting. July 19th nun jauh di sana lagi, tapi insyaAllah kalau boleh nak gi. Who do we register with for our batch? Ke direct kat website tu je? And is it open to family sekali or just ahli maresmart je? Kalau ramai2 dari batch kita gi best gak, at least adalah gak geng kat sana, kang semua senior je susah gak :D. Apa2 pun aku akan war2kan kat sedara mara yg ex tepeng gak.

adzimi said...

Aku dah lama tak tengok Tv1-Tv3, so tak taulah cite bukit kepong ada tak. Cuma perasan hari tu there was several days yg ada playback cite P Ramlee, haa yg tu aku tengok hehe.

adzimi said...

Ihsan, aku baca balik komen kau tu, just want to correct you on something: "Pembangkang lancarkan Ops BERSIH tapi tak sure effectnya kepada next GE."

BERSIH is NOT organized by pembangkang. BERSIH is an NGO by themselves. However, the opposition decides to join in, because well..it benefits them too if the elections are clean. But i just want to correct the point that opposition yg organize kan BERSIH.

adzimi said...

Hari ni dalam paper cakap Pak Lah dah dapat "ilham" untuk tarikh pilihanraya. I guess we can expect his announcement to be made in the next 2 to 3 days. Lately pun banyak angpow besar2 in millions and billions are issued out.

[i] said...

good call adzimi... yes BERSIH was organised by NGOs not opposition. Opposition just joined the march.

Yes, now angpau besar2 pun dah keluar, Najib dah buat statement no overseas trip is allowed between GE and UMNO AGM. Maybe its too obvious now on coruption.

Kes Altantunya dah jadi basi, they drag too long so that people 'forget'. Kes Nurin pun tak settle2 lagi, now ada Sharlinie plak. Bala apa lagi yg nak mai nih?

martyr said...

'bala'krishnan - opposition speaker.

niefeng said...

pilihanraya insyaAllah bulan 3 ni, riak2nya dah ada, cuma tak muncul aje lagi, mcm2 dgr, 1/3 la, 10,3 la 3 rabiulawal la, tak tahu la, tp dgr kata paklah suka no3, jd berhati2 pd angka 3 muhahahahah

i said...

bini 3?

..::disclaimer::..
website ni bukan official website mrsm taiping... mau carik official punya, http://www.mrsmkm.edu.my/taiping/. segala isi kandungan dalam blog ni tak mewakili mrsm taiping dan MARA. Untuk cari Ansara Cawangan Taiping, bleh p ke http://www.actorg.net. Kat ACTorg.net, webmaster dia Abg Damit.... website ni utk geng2 mrsm taiping batch 9495 lay-park, borak2, merapu, meroyan, melalak.

jemput tengok dan tengok lagi.. kalau tak puas jugak bleh la tinggal message ka, letak comment ka... mau Lagi??? email la sama wa kat taiping9495 at gmail dot com.

terima kasih kat sapa2 yg tolong website ni secara jualan langsung atau black market....

article yg ada dlm ni adalah hakcipta blog ni kecuali ada dinyatakan dicilok dari sumber2 tertentu... segala komen yg dibuat dalam blog ni takde langsung mewakili blog nih.. komen2 tu adalah hak dan rekacipta org yg tulis komen tu... ada paham? webmaster ada hak utk meng'edit', meng'keluar'kan mana2 post yg dirasakan tidak sesuai