Thursday, January 03, 2008

KORANG TAU DAK? CERPEN SAINS

pemenangnya Nadiah Salmi Nadzri.. (ko ada lagi tak copy cerpen tu??) no 2, si Scud. Dia kopi cerita buku yg ada satu jaws pandai & makan manusia.. lepas dia makan manusia tu dia tukar jadi that person... Aku ingat 2 ni je sebab Nadia blanja aku makan pakai duit dia menang, and yg Scud tu dia menang sebab dia kopi dari buku :D Cerpen sains ni contribute 5% kat kita punya markah fizik kot?? Pandai cikgu buat kita tulis jugak cerpen walaupun aku rasa cerpen aku macam cipan KORANG TAU DAK?? KORANG INGAT DAK??

12 comments:

nadia said...

uhhhuuu... rasanya tu la kenangan terindah :) ntahlah ade lagi ke tak, nanti try korek2 ;p
original manuscript confirm dah blur :) 12 tahun tuuuuu..

i still remember masa tu, cerpen (original tauuu, tulen bang!) tu menang johan peringkat kebangsaan, tapi yang herannya, peringkat perak, dpt tempat kedua. Johan perak budak STAR - bias! sebab juri ex-Star :p

[i] said...

biasalah dulu2 kes budak mrsm di anak tirikan dengan sekolah SBP... amyzaddin can second to that :D

martyr said...

nadia, ko cari la lik cerpen tu, aku rasa aku cam leh recall citer tu, tp klu dapat baca lik, mesti cam best la.
ihasan, once dpt dari nadia, post kan cni la yer..

[i] said...

bila everything i.e royalti, advertisement cost, benefits dah kira bleh la aku posting kat sini.. karang bila dah post ada yg mintak royalti kang naya ahhahhaha

Anonymous said...

Bukan jalan cite cerpen ko tuh pasal budak robot yang bercita-cita nak jadi orang/manusia.....ala ala cite AI lakonan Haley Oswald (budak dalam 6th Sense)?

adzimi said...

Ntah2 directory hollywood copy dapat idea dari cerpen Nadiah, ish ish ish..kene claim royalty tuh :o.

fajar said...

yup.
bila tgk citer AI, teringat citer Nadia tu. it was a great story beb. Nadia, x menulis lagi ke? u have talent laa

nadia said...

aiseh, boleh claim royalty ke? fuh! kayo den camni! :p
kata publisher nak terbit buku, sampai skrg, jgn kata buku, mukasurat pon tak nampak! :p
erm, cerpen tu kluar before A1 box office kan? aha, ni kena tanya director A1 balik nih.. :)
p/s : me tulis journal psl balak- tropical forests & environment jek la skrg. mana de mase babes nak teruskan minat tulis tu! yg wajibulgunnah ni pon tak sempat siap! :)

HM said...

Apa da korang... kan cerpen tu ada dlm majalah tahunan maktab.. apa ntah nama dia aku pun dah lupa

[i] said...

HM,
Mag kita nama BITARA...

hmmm mana aku letak BITARA nih..

naznaz said...

aah ih, kalu boleh postkan kat sini untuk dibaca, with permission from nadia of koz he2.

letak semua la nombor 2, 3 pun takpe, he2. harap author boleh kasi.

adzimi said...

Aku nyer BITARA pun dah letak mana dah. Korang ada simpan lagi ke BITARA?

..::disclaimer::..
website ni bukan official website mrsm taiping... mau carik official punya, http://www.mrsmkm.edu.my/taiping/. segala isi kandungan dalam blog ni tak mewakili mrsm taiping dan MARA. Untuk cari Ansara Cawangan Taiping, bleh p ke http://www.actorg.net. Kat ACTorg.net, webmaster dia Abg Damit.... website ni utk geng2 mrsm taiping batch 9495 lay-park, borak2, merapu, meroyan, melalak.

jemput tengok dan tengok lagi.. kalau tak puas jugak bleh la tinggal message ka, letak comment ka... mau Lagi??? email la sama wa kat taiping9495 at gmail dot com.

terima kasih kat sapa2 yg tolong website ni secara jualan langsung atau black market....

article yg ada dlm ni adalah hakcipta blog ni kecuali ada dinyatakan dicilok dari sumber2 tertentu... segala komen yg dibuat dalam blog ni takde langsung mewakili blog nih.. komen2 tu adalah hak dan rekacipta org yg tulis komen tu... ada paham? webmaster ada hak utk meng'edit', meng'keluar'kan mana2 post yg dirasakan tidak sesuai